dijous, 5 d’abril del 2012

25 d'abril en la memòria...


Som valencians, parlem valencià!!



Amb motiu de la commemoració del 25 d’abril, l’Andana - amics del patrimoni i la cultura popular, organitza un seguit d’actes culturals i festius, el primer dels quals, és el que us ressenyem a continuació.

El proper divendres 27 d’abril a les 19:30 h. podrem gaudir a l’espai social “la Barraca” de Puçol, de l’excel·lent treball audiovisual d’Amanda Gascó, “Una llengua que camina”.

El punt de partença d’aquest documental és la Festa pel Valencià, celebrada el 9 d'octubre de 2010 a València, que cloïa les celebracions dels vint-i-cinc anys de Trobades d'Escoles en Valencià. Aquestes Trobades d'estima per la llengua, les porta a terme, des de fa un quart de segle, Escola Valenciana.

'Una llengua que camina' narra les vivències de cinc personatges: Xavi Sarrià, Diego Gómez, Mar Iglesias, Dariana Groza, i Gerard Pitarch, dermatòleg que estudià en català a la Plana Alta i que porta les filles a les línies d'ensenyament en català. Tots, residents a punts diversos del territori valencià, relaten la seva experiència i diuen com veuen la salut de la llengua tant en l'àmbit professional, com en la vida quotidiana, a casa i al carrer.

El documental coproduït per VilaWeb i TV3 ha rebut recentment el Premi de Comunicació i Difusió Cultural de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana. Al documental també han col·laborat l'ICIC, Escola Valenciana, Edicions 96 i Bromera.

___________________________________


Festa i música d'arrel!!



D'altra banda i seguint amb la commemoració del 25 d’abril, , la nit del dissabte 28 d’abril a les 23:30 h. podreu gaudir a l’Espai Jove de Puçol, d'una gran nit de festa i sarau amb el concert que oferirà el grup de rockfolk "La Coixinera", de Mataró, presentant el seu nou espectacle "ixi", al qual participa el gran dolçainer, músic i amic de l'Andana, Josep Sebastià, de Puçol.

En acabar el concert, seguirem amb la festa i el bon rotllo amb musiqueta d'un dels DJ'S consagrats de Puçol que ens oferirà una sessió de sons i cançons "made in l'Horta".

Però si el que voleu és passar-ho be des del principi i viure una nit completa, inscriviu-vos al sopar popular que abans del concert compartirem amb els membres del grup "La Coixinera" i tots/es els/les qui desitgeu participar d'ell. Bon menjar, germanor, bona taula i els dolços i begudes de rigor per tan sols 7 euros...més barat, regalat!

*Per inscriure's sols heu de trucar al 646 982 764 (Rubèn).


PERÒ...QUE ES IX-I?


ix-i... és la nova proposta de La Coixinera, Companyia de Saraus. La formació, que aquest any celebra nou (IX) anys de vida, presenta un concert amb bases electròniques pregravades que Joan Vallcorba (relk) ha confeccionat per al grup.

El repertori d'ix-i... té com a nucli la revisió de peces del repertori que al llarg d'aquests anys ha fet sonar el grup arreu. A més, s'hi troben altres temes populars o d'autor, alguns dels quals formarien part de la memòria musical del nostre país.

Ara es presenta un espectacle que com Titani pretén fer arribar la musica d'arrel a circuits poc habituats a aquesta sonoritat. Aquesta vegada amb una sonoritat marcada per bases electròniques fresques, ballables i encomanadisses.

ix-i... son:

Alba Logan: viola, gralla, coixinera i veu
Dani Àlvarez: flabiol, acordió diatònic, bases electròniques i veu
Enric Punsola: baix i veu
Fèlix Jurado: tarota, gralla, coixinera i veu
Jaume Punsola: guitarra elèctrica i veu
Josep Sebastià: dolçaina, gralla, tarota, coixinera i veu
Oriol López: bateria
Joan Vallcorba: bases electròniques