dimecres, 8 de juny del 2011

L’Andana tanca aquest curs, com no. . .amb pilota valenciana!!


El diumenge 12 de juny l’associació l’Andana – amics del patrimoni i la cultura popular, durà a terme la última de les activitats que ha programat per aquest curs. Com no podia ser d’altra manera, de nou la pilota valenciana serà la protagonista. i el carrer artificial de pilota valenciana, del Poliesportiu Municipal de Puçol, serà l’escenari que acollirà la primera partida de galotxa dels alumnes de l’Escola Municipal de Pilota Valenciana i la gran FINAL de la II EDICIÓ del trofeu de galotxa, “l’Andana”.

La jornada començarà a les 10 hores amb l’esmorzar de germanor, ja tradicional a l’Andana, per a tots/es els/les participants de les partides. A continuació (11 h.) jugaran, per primera vegada, els alumnes de l’Escola Municipal de Pilota Valenciana, una partida a la modalitat de Galotxa. I per acabar (12:30 h.), es disputarà la final de la II Edició del Trofeu de Galotxa “l’Andana”, on aquest any han accedit els equips de FOIOS i MELIANA.

És per això que des de l’associació esperem que us animeu i us acosteu al poliesportiu per gaudir de les partides. Perquè la Pilota Valenciana és l'esport per excel·lència del poble valencià, una pràctica tradicional i autòctona, que es remunta al segle XIV, amb característiques particulars i úniques que la diferencien clarament de qualsevol altre joc de pilota del món. Perquè és tracta d'un joc que els nostres avantpassats van tindre molt present i que a Puçol i a molts altres pobles del País Valencià malauradament ja no es practica tant, acudeix.