dimecres, 11 de maig del 2011

L’Andana fa un homenatge a Paco Muñoz






El saló d’actes de la Casa de Cultura de Puçol es va omplir, el passat 6 de maig, de gent del poble i de tota la comarca per tal de participar en un homenatge, organitzat per l’Andana, amics del patrimoni i la cultura popular, al cantautor Paco Muñoz.

L’acte estava dividit en tres blocs d’audiovisual, on diversos personatges com ara els músics Enric Murillo, les germanes Giner del grup Carraixet i Miquel Gil, els escriptors Enric Lluch i Alfons Cervera, l’artista plàstic Armengol, l’actor Juli Mira i el crític musical Josep Vicent Frechina ens feren un retrat de la persona i de l’artista, situant-lo en un temps i assenyalant la seua aportació a la història de la música popular valenciana.

Entre bloc i bloc d’entrevistes va haver-hi les actuacions del grup infantil Pabortets, hereus en tots els sentits del grup Carraixet, Toni de l’Hostal, que féu unes versions carregades d’humor d’algunes cançons de Paco Muñoz, Rafael Xambó, que va cantar algunes cançons pròpies carregades de lirisme, i les Escoles Municipals de Rondalla i Tabal i Dolçaina, així com el grup de danses local i dels cantants d’estil Antonio Rojas i Fernando El Ratllat, que acompanyats del versador Juan d’Anna van improvisar albaes, riberenques...

L’acte, que va estar conduït per la periodista Mentxu Balaguer, es va tancar amb el lliurament d’un quadre commemoratiu a Paco Muñoz, el qual després d’un petit parlament en què va recordar els seus anys com a vicari del poble, va oferir al públic assistent un petit i improvisat concert.

L’Andana fa una valoració més que positiva de l’acte i vol agrair l’ajuda i la col·laboració de tots/es els/les qui el van fer possible. I a més, com no, també volen agrair la constància i tenacitat amb la que Paco ha treballat al llarg de la seua vida . Ens ompli de goig que haja compartit aquesta nit amb tots nosaltres i que sàpiga que Puçol també és sa casa.

Manel Alonso i Català