dimarts, 2 de desembre del 2008

Disc del mes - Rapsodes


Contes per versos (Mesdemil records, 2008) es el debut discogràfic de RAPSODES i, al mateix temps, el primer àlbum de hip-hop cantant en valencià. Quinze temes de rap "old school" on la lírica punyent s'impregna del soul i el funk per configurar una proposta fresca i directa. A més, són els guanyadors del guardó a la millor maqueta dels premis Ovidi Montllor 2007.

Rapsodes són Andreu Laguarda, Ivan Almero, Mireia Vives i David de Matias, un grup de rap l'origen del qual l'hem de buscar a la banda de mètal Bakanal. Per a Laguarda "el que és difícil és difícil és fer bona música, independentment de l'estil o la llengua que s'utilitze (...) sempre tenint en compte que amb la llengua materna t'expresses amb més facilitat".


Pel que fa a les rimes, predomina la canya. Algunes cançons semblen una radiografia dels pitjors monstres de la societat valenciana, i així afirmen que "No és intencionat, simplement mostrem el nostre punt de vista sobre determinats aspectes del món que ens rodeja. El rap és actualitat i denúncia, i no podem callar davant les monstruositats que ens envolten".

En l'aspecte musical, a la proposta de
Rapsodes hi trobem l'herència del soul i del funk, una barreja que el grup ha batejat com electro hip-hop orgànic. També hi ha l'herència de la "ruta del bakalao" i de Chimo Bayo.

Rapsodes mira de fer-se un lloc tant al circuit del rap com al de la música en valencià. I tot i que han telonejat SFDK, encara no han aconseguit entrar al territori hip-hop.



1 comentari:

lorda ha dit...

Molt bons els Rapsodes, els vaig vore ahir al Greenspace i van ser de "lo milloret". Mireia es una rebonica i li dona el toc funky que els faltava. El valencià al rap es total!