Qui som?

Actualment assistim a una època de globalització ferotge que ens empenta a absorbir pràctiques i necessitats que no ens són pròpies. Les agressions a les nostres costums i tradicions s’han fet palès als nostres pobles i ciutats acompanyades, lamentablement d’un abandó absolut del llaurador i la seua terra que fins fa ben poc era el pilar fonamental de la nostra economia.

Front a aquesta realitat i amb la necessitat urgent de fer-hi alguna cosa naix a Puçol una nova associació, l’andana – amics del patrimoni i la cultura popular. Sota la premissa fonamental de donar a conèixer les nostres arrels com a poble es posa en marxa un col·lectiu dispost a donar la rellevància que es mereix la nostra idiosincràsia com a poble.

Arquitectura, literatura, festes, tradicions són les línies d’estudi i difusió de l’andana tenint sempre present el respecte a la terra com a eix vertebrador del nostre treball. Com a amics del patrimoni i la cultura popular l’associació es mou amb caràcter assembleari i pretén desenvolupar la seua tasca en l’àmbit de la comarca de l’horta nord.

L’andana no s’oposa al nostre creixement col·lectiu, ans al contrari, busca un avanç coherent sense oblidar qui som i d'on venim. Per a aconseguir-ho és necessari estar en contacte en el nostre entorn més pròxim conèixer la seua realitat, necessitats i reivindicacions. Per aquest motiu des de l’andana es treballarà en la creació d’una xarxa efectiva a Internet que permeta la comunicació entre els seus associats i simpatitzants, l'intercanvi d’informació entre les distintes associacions que treballen amb objectius similars als nostres i el coneixement de les iniciatives i esdeveniments de la comarca.

Som conscients que serà un camí llarg i difícil però hi ha il·lusió i ganes de treballar. Per altra banda sabem que la nostra aportació és minsa però necessària i que ens cal l'ajuda de tots però finalment hui podem dir que AVANCEM.