divendres, 19 de juliol del 2013

Fil x randa, càmera...i acció!!



PRÓXIMA PROJECCIÓ 
Divendres 2 d'agost a les 22:30 h
Al Café Ro - Puçol

SIS HISTÒRIES MÉS UNA
Història dels cines a Puçol

Un documental de Ramón Sánchez i Antonio L. Milla

· Génere: DOCUMENTALS I REPORTATGES




Vídeo promocional de l'acte amb imatges del documental

A l’estiu tot el món viu! (però no dorm) Per això el Cicle Documental “Fil per randa” continua la seua programació ara en un nou horari nocturn, a la fresqueta.

Per a aquesta nova proposta hem escollit la nit del divendres dia 2 d’agost al local de sempre, el Cafè Ro. A les 22:30 h es projectarà el documental “Sis històries més una. Història dels cines a Puçol”. L’audiovisual de Ramón Sánchez i Antonio L. Milla fa un repàs de l’època daurada del cinema al nostre poble on van funcionar fins a 6 sales distintes. Es tracta d’un treball on es realitza una encertada aproximació social i històrica d’un temps que estableix unes bases sòlides per a futurs treballs d’investigació. 

Es tracta, en definitiva, d’un retrat del cinema a la Mediterrània, exemplificat a Puçol. Del tipus de cinema d’aquell temps i la repercussió social d’aquest art. Narracions de primera mà de distintes famílies del poble relacionades amb el món del cel·luloide. 

Un documental que és i serà testimoni del patrimoni immaterial que ens van deixar com a herència els nostres avantpassats.

Com a sorpresa de la nit cal destacar també la possibilitat que ens oferirà el local de tastar distints mesclats valencians com ara la barraqueta (orxata+café licor), el Aljupí (absenta+granissat de llimona) i el burret o plis-play (licor café+refresc de cola). 

Esperem comptar amb la vostra presència a una nit com a poc, interessant.

 







Antiga "Casa social" de Puçol (Any 1927-1928)