dijous, 4 de novembre del 2010

Disc del mes: Acció directa - KOP


Aquest mes de novembre a L’Andana comencem de nou el disc i el llibre del mes.

I com no li toca el torn a KOP. Els quals van traure els seu nou disc quest mes passat amb el títol: ACCIÓ DIRECTA. I toquen el Divendres 5 de Novembre a la sala Durango junt a VOLTOR, tot comença a les 23’00, Us esperem.

Ací vos deixem una ressenya que hem extret de la seua pagina web

Amb aquest disc fan patent la nova dimensió musical que està adquirint la banda, compaginant la seva habitual contundència i compromís a les lletres amb uns sons que tornen a col·locar-los en la primera línia de foc. El metal de KOP és doncs una arma de doble fulla, ben esmolades, i una d’elles: amb dents de serra. Així ens ho demostren guirarres que no paren de rascar, caixes i bombos com trons acompanyats de veus i coros que us faran tremolar.

Comencen aquest àlbum amb “Acció Directa” (single del disc i cançó que l’hi posa títol) que ens introdueix definitivament en el món de KOP i ja no ens en deixa sortir fins acabar el disc. Entre cançó i cançó ens deixen en ocasions menys d’un segon per assimilar el que ens acaben de deixar anar i quan l’espera creix perquè comenci la música, sámplers ben coneguts com a “Antinazis” ens escalfen pel tema que segueix. Passen de metal en línia més stoned fins a temes que estan a toca de l’speed metal. Així doncs no estem davant d’un disc que comença fort i acaba amb les cançons més tranquil·les, sinó que a mesura que avança, els ritmes van augmentant el seu tempo i les melodies van perdent presència per acabar amb temes com “Mecagoënlavirgen” o “Resistència”. Passat mig disc trobem “Guerrilla de la comunicació”, una cançó enregistrada en el seu àlbum “Nostrat” (Propaganda pel Fet! 2007) en el que la banda sense el cantant van enregistrar alguns temes i altres bandes van realitza versions de cançons convertides ja en himnes per completar l’àlbum. Ara sí, en Juanra posa veu a “Guerrilla de la Comunicació”.

KOP continua, i ho fa amb la força, amb la passió i la coherència i amb la convicció de que sols el poble salva al poble. Perquè com va escriure Ovidi Montllor, i si encara dura la vida dura, doncs un altre KOP de part dels bons, i fins a la mort.

Fonts: http://kop.cat/bloc/