dimarts, 25 de maig del 2010

Al juny fem...


En un acte organitzat per l’associació L’Andana-Amics del Patrimoni i la Cultura Popular, el dijous 3 de juny, a les 19:30 hores a la Casa de Cultura de Puçol, es presentaran les dues darreres novetats literàries de Manel Alonso i Català: Correspondència de guerra (Editorial Aguaclara, Alacant, desembre de 2009) i Si em parles del desig (Onada edicions, Benicarló, abril de 2010)

La presentació estarà a càrrec del crític i poeta Juan Antonio Millón Villena, president del Centre d’Estudis Comarcals del Camp de Morvedre, i de l’actor i cantant Enric Esteve i Ramon. A més, en acabar els parlaments es té previst oferir una mostra del treball en vídeo que ha fet Ximo Gimeno sobre l’obra de Manel Alonso, així com una lectura de poemes a càrrec de diversos amics, coneguts i saludats del poeta.

L’escriptor Josep Antoni Fluixà, en el pròleg de Correspondència de guerra, afirma: «La veritat és que resultava inevitable, almenys per als qui coneixíem la trajectòria vital i literària de Manel Alonso. Sabíem que, tard o d’hora, havia d’arribar un llibre com aquest. És a dir, un llibre combatiu i atrevit. Combatiu, sobretot, per la temàtica i atrevit, per no dir inusual, per la forma, perquè ens trobem davant d’un poemari d’expressió directa i clara. Una característica, per altra banda, destacada per tots els lectors i crítics que han comentat per escrit la seua poesia».

Al seu torn, el crític i escriptor Josep Manuel Sanabdon, en el pròleg de Si em parles del desig, assenyala: «Manel Alonso ens regala un recull de poemes que ens endinsen en una de les zones més obscures de l’ésser humà, però també en un dels impulsos més importants que mouen les persones a viure i a escriure».

Manel Alonso i Català va nàixer el 1962 a Puçol. És autor del recull de contes El carrer dels Bonsais (2000) i de les novel·les La maledicció del silenci (1992), Escola d’estiu (1994) i En el mar de les Antilles (1998). També és autor de llibres infantils: Bernat i els seus amics (1996), Els cinc enigmes del rei (2000), Caram, quina aventura! (2001), amb el qual va obtindre el X Premi Samaruc que atorga l’Associació de Bibliotecaris Valencians, L’arracada de l’oncle de Joan (2003), La Calderona és nostra (2004), Conte contat torna a començar (2006) i Conta’m un conte (2008), amb el qual va obtindre el XVII Premi Samaruc. La seua expressió poètica es recull de moment en sis llibres: Amb els plànols del record (1994), Oblits, mentides i homenatges (1998), Un gest de la memòria (1999), Com una òliba (2002), Correspondència de guerra (2009), Si em parles del desig (2010) i una antologia, Les hores rehabilitades (2002).

Amb Correspondència de guerra i amb Si em parles del desig l’escriptor de Puçol ha estat guardonat amb el XIII Premi de Poesia Paco Mollà de Petrer i el X Premi de Poesia Antoni Matutano d’Almassora, respectivament.

Obteniu més informació tant
d'aquest acte, com del treball de Manel Alonso i Català a:

ELS PAPERS DE CAN PERLA

ELS MECANOSCRITS DE POUET

Manel Alonso i Català

Canperla