dijous, 24 d’abril del 2008

Llibre del mes

SI MENGES UNA LLIMONA SENSE FER GANYOTES


Autor: Sergi Pàmies

Editorial: QUADERNS CREMA

Col·lecció: "Mínima"

Pàgines: 142

Any d'edició: 2006


Als vint contes de “Si menges una llimona sense fer ganyotes” s'hi barregen situacions quotidianes i fantàstiques que aprofundeixen en emocions comunes. L'amor no correspost, la desconfiança, els lligams familiars, l'excés de solitud o de companyia són alguns dels elements que identifiquen aquest llibre. Amb una mirada irònica, penetrant i continguda, Sergi Pàmies tracta de les servituds d'uns personatges vulnerables, esclaus d'unes circumstàncies, com les llimones, combinen l'acidesa amb les propietats refrescants.

L'autor barceloní ha trigat sis anys a enllestir un nou recull de contes a Quaderns Crema. Aquest és el cinquè recull de contes que publica Pàmies, després de” T'hauria de caure la cara de vergonya”, “Infecció”, “La gran novel·la sobre Barcelona” i “L'últim llibre de Sergi Pàmies”. També és autor de les novel·les “La primera pedra”, “L'instint” i “Sentimental”.

Sergi Pàmies ha estat guardonat amb diversos premis: Premi de la Crítica Serra D'or; Premi Icaro; Premi Prudenci Bertrana; traduït al francés, al castellà i a l'alemany i col·laborador regular en diversos mitjans de comunicació.