dimarts, 30 de setembre del 2008

Nou trimestre, nova lectura

Després de l’estiu tornem de nou a la rutina i comencem nou trimestre, i amb ell, les lectures. Aquesta vegada amb la primera –i única- novel·la de Joan Miquel Oliver, El misteri de l’amor.

Toni Amengual, alter ego de l’autor, ens guia pels meandres mentals d’una trama plena de sorpreses, que es va relligant amb soliloquis onírics i episodis hilarants: un filòsof que va per les cases i pensa a domicili, un escultor que desafia l’ordre de la Creació esculpint una vulva gegant, una parella que viatja al futur per conquerir el seu destí... El misteri de l’amor és una novel·la pop, plena de referents musicals i divertides digressions filosòfiques, una obra travessada de cap a cap per l’humor particular i inconfusible de Joan Miquel Oliver. La incorrecció i l’alegria, l’erotisme i la tendresa, la crueltat i el cinisme de les seues cançons tenen també cabuda en aquesta novel·la emocionant que desemboca, gràcies a un zoom final vertiginós, en un desenllaç alliberador i sorprenent.

Joan Miquel Oliver. Sóller 1974, músic. Compositor i lletrista del grup Antònia Font, amb qui ha editat sis discs, entre els quals cal destacar Taxi, Batiskafo Katiuscas i Coser i Cantar. També en solitari l’elapé Surfistes en Càmera Lenta i el single Hansel i Gretel, fruit de la seua participació al documental de ficció Colors en Sèrie del Canal 33. Ha editat un poemari titulat Odissea Trenta Mil, del qual n’ha fet una versió musicada amb la formació Drogueria Esperança. Com a productor musical ha treballat amb Jaume Sisa i ha compost la banda sonora del film Myway, del director J. A. Salgot. Oliver és llicenciat en Filosofia per la UIB.


Editorial: Empúries

Primera edició: març del 2008


Entrevista a Oliver a RAC1: