dilluns, 25 de febrer del 2008

Llibre del mes




Només socis


Autor: Ferran Torrent


Editorial: Columna


Ferran Torrent ha tornat amb una nova novel.la anomenada Només socis.
L'escriptor de Sedaví torna a parlar de la corrupció política i l'especulació urbanística. A més recupera personatges d'anteriors novel.les com el detectiu Toni Butxana, l'excomisari Tordera i Joan LLoris que ja apareixia a la trilogia anterior encetada per Societat limitada.

Gilet, un poble tranquil, acull dos nous veïns que pretenen dur una vida anònima i sense sobresalts, lluny de la ciutat de València. Són un exdetectiu, Toni Butxana, i un comissari de policia retirat, Tordera, que ha pogut permetre's l'escapada gràcies als diners de Juan Lloris, empresari ressentit i aspirant a alcalde frustrat que no deixa de rumiar la venjança contra ells.

Fent-se passar per rendistes, tots dos hauran d'assegurar-se de perpretar l'angany amb la complicitat d 'antics aliats mentre conviuen amb noves coneixences, com els germans Josep i Ferran Torres ( aquest darrer, un novel·lista en crisi creativa).

Malgrat totes les preocupacions i la placidesa imperant, els esdeveniments no tardaran a precipitar-se amb la irrupció d'una cèl·lula de Mossad al domicili de Butxana, els membres de la qual ho saben tot d'ell i no estan disposats a deixar-lo anar fins que els haja ajudat a complir els seus misteriosos objectius.



Ferran Torrent és un dels escriptors més populars de la nostra literatura: No emprenyeu el comissari! (1984), Un negre amb un saxo (1989), Gràcies per la propina (1994) o L'illa de l'holandès (1999) són només algunes de les seves obres, que solen gaudir de traduccions i versions cinematogràfiques igualment aclamades tant pel públic com per la crítica. Societat limitada (2002) va rebre guardons tan prestigiosos com ara el Premi Creixells, el Premi de la Crítica Serra d'Or o el Premi Nacional de la Crítica, per citar-ne només uns quants.