dilluns, 10 de desembre del 2007



Inauguració de l’Institut del Territori

L’acte tindrà lloc el dimecres 23 de gener a la Sala d’actes de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (Carrer de Sant Ferran, 12 València)

Programa

19.00h. Conferència
En col·laboració amb l’Institut d’Estudis Catalans, ‘El Premi Nobel de la Pau 2007: Al Gore i el Panell Intergovernamental del Canvi Climàtic’, a càrrec de Jaume Terradas, Catedràtic Emèrit d’Ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona

20.00h. Acte inaugural de l’Institut del Territori
Hi intervindran:

- Vicent Pons (president de l’IdT)
- Federico Mayor Zaragoza (president de la Fundación Cultura de Paz)
- Isabel-Clara Simó (escriptora, Premi Sant Jordi)
- Adolf Beltran (periodista)
- Miquel Gil (cantautor)
- Joan Francesc Mira (escriptor, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes)
- Xavier Mariscal (dissenyador)

Inauguració de la intervenció contra la desfeta del territori, efectuada per Xavier Mariscal sobre el mural de Fernando Cabedo Torrents de l’edifici Octubre.

Copa de cava

L’Institut del Territori (IdT) s’erigeix com un fòrum de reflexió i diàleg enfront de les polítiques i dinàmiques que estan posant contra les cordes el futur del territori, dels paisatges i del patrimoni natural i cultural dels Països Catalans.

L’IdT naix, doncs, amb la voluntat de fomentar la sensibilitat territorial tant en la ciutadania, com en els àmbits professionals, acadèmic, així com en les administracions locals.

Enfront de la crisi territorial i mediambiental, l’IdT té com a objectiu establir un espai de reflexió per una nova cultura territorial, on puguen establir-se sinergies entre els agents socials, polítics i econòmics.

L’IdT compta amb un comitè assessor format per experts i especialistes tant de l’àmbit acadèmic com professional i de la comunicació. El componen Joan Romero (Universitat de València), Joan Olmos (Universitat Politècnica de València), Martí Domínguez (director revista Mètode), Ivan Murray (Universitat de les Illes Balears), Joan Nogué (Universitat de Girona, Observatori del Paisatge de Catalunya), Ramon Folch (socioecòleg), Maria Josep Picó (directora revista Nat) i Jordi Bigues (periodista mediambiental).